Om aluminium

     
 

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi bag Alutagrender.dk  sværger til aluminium når det kommer til valget af materiale til din tagrende. 

Det gør vi fordi aluminium har nogle fantastiske egenskaber, der blandt andet gør, at du har flotte, fungerende og vedligeholdelsesfrie tagrender i 30 år. 

Aluminium modstår korrosion 

Blandt de mange fordele ved aluminium har dette metal en særlig evne til at modstå korrosion, den evne gør tagrender i aluminium oplagte at benytte i områder med særligt hårde vejrforhold, som ved kysten og i storbyerne. Grunden til, at aluminium kan modstå korrosion, hvor andre ikke kan er, at metallet har et tyndt oxidlag, som forhindrer yderligere oxidering.

Skulle oxidlaget blive beskadiget, genskaber metallet selv laget, så det fortsat modstår korrosion. Derfor får du heller ikke problemer, hvis du skærer en tagrende i aluminium over, og dermed laver en ny ubeskyttet ende, for aluminiumen vil selv sørge for at danne et  nytoxidlag på den oversavede ende.

Aluminium er perfekt ved kysterne
​​​​​​
Aluminium er vurderet til at være det - uden sammenligning, bedste materiale, hvis du har hus ved kysten. 

Korrossionsinstituttet i Sverige har lavet studier med ubehandlede materialer, her målte man i en 8 år lang periode hvor meget af tagrenden, der korroderer når den sættes i kontakt med ilt. Forsøget blev lavet både tæt ved kysten og i byen og resultatet viser at vægttabet af kulstofstål, tæt ved havet er mere end 100 gange så stort som tabet ved aluminium og tabet ved galvaniseret stål (se zink) er 19 gange så stort som tabet ved aluminium.

  Vægttab efter 8 år   Ved havet   I byen  
     
  Aluminium   7 gr. / m2   2 gr. / m2  
  Kobber   57 gr. / m2   31 gr. / m2  
  Zink   133 gr. / m2   61 gr. / m2  
  Kulstofstål   933 gr. / m2   676 gr. / m2  
  Kilde: www.ibmetall.se          


Konklusion: Bor du tæt ved kysten, er aluminium det mest oplagte og hensigtsmæssige valg til din tagrende. 


Aluminium skåner miljøet

Aluminium er det tredje mest udbredte grundstof i jordskorpen (8%) efter oxygen og silicum, og er derfor en naturlig del af vores miljø.

Aluminium kan genanvendes, og omsmeltning kræver kun 5% af den energi, det kræver at fremstille primær aluminium. Så der er store besparelser ved at genanvende aluminium. 

Det anslås at 85% af alt den aluminium der fremstilles genanvendes andet sted. 

Hertil kommer den lange levetid samt det faktum, at aluminium ikke kræver vedligeholdelse, hvilket ligeledes er godt for miljøet.